Skip to content

Backup

Jelenleg csak magyar nyelvű oldalaink közül választhatnak majd.

Ide kéne csinálni egy nyelvválasztós oldalt, majd azon belül az adott nyelven (magyarul) egy menüt, mert úgy tűnik, a WordPress program ezt csak akkor segíti, ha mindjárt telepítek egy plugint is, ami mindjárt hozza az oldalakat lefordítva, de ezt nem merem telepíteni.

Az NCEH és a Right To Sight & Health (A látás és az egészség  emberi jogának biztosításáért) alapítvány tevékenysége

A NCEH CÉLJA A VAKSÁG ÉS A LÁTÁSCSÖKKENÉS MEGELŐZÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE ÉSZAK-GHANÁBAN, KÜLÖNÖSEN AZ ALACSONY JÖVEDELMŰ CSALÁDOK KÖZÖTT.

Az NCEH működése az Aravind Eye Care System (India) modelljének megközelítésén alapszik, amely a közösség minden tagjának ellátást nyújt, függetlenül attól, hogy tudnak-e fizetni érte, vagy sem. A fizető betegektől származó nyereséget a szegények, beleértve a csecsemőket és a gyermekeket is, ingyenes ellátására, finanszírozására fordítják. A modell rendkívül elterjedtté vált, mára az összes indiai műtét több mint 70% -át e modell alapján végzik, és gyorsan terjed a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Amerikában is.

ÉPÍTÉSZETI VÁZLATRAJZ:

KAITLYN KORBER TENHARMSEL

 

IGAZSÁGOS SZOLGÁLTATÁSI MODELL

Az alapvető szemészeti szolgáltatások minősége és típusa minden beteg számára azonos, függetlenül attól, hogy fizetnek vagy sem. Az alapvető ellátás magában foglalja a nem műtéti szembetegségek, a szürkehályog, zöldhályog, a traumaműtét, a glaukóma-ellátás, beleértve magát a műtétet, és a lézerkezelést is. Az árkülönbség csak a „különleges” szolgáltatások esetében áll fel, mint például a fakoemulzifikációs szürkehályog-műtét, a speciális implantátumok, a plasztikai sebészet, vagy a szállások és az ételek minősége.

A KOMPLEX ELLÁTÁS GYAKORLATA

A költségek alacsony szinten tartása és a betegeknek a szolgáltatásokhoz való gyors hozzáférhetőségének érdekében egy látogatás során minden kulcsfontosságú ellátást megkap a beteg a regisztrációtól a konzultációig, a vizsgálatokon át a műtétig. Az összes műtétet ambuláns körülmények között végezzük, ami lényegesen olcsóbbá teszi az ellátást. A szürkehályog-műtét ambuláns körülmények között olcsóbb, mintha még az éjszakát is ott kellene töltenie.

KEDVEZMÉNYES INTRAOKULÁRIS LENCSE (IOL) ÉS EGYÉB MŰTÉTELI KELLÉKEK

Az intraokuláris lencse (IOL) és egyéb műtéti eszközök alacsony áron történő biztosítása a ghánai lakosság számára kulcsfontosságú a központ pénzügyi fenntarthatósága szempontjából. Az NCEH egy indiai vállalatot jelölt ki beszállítónak, amely ezeket megfizethető áron biztosítja.

SZEMÜVEGEK FELÍRÁSA, BEHELYEZÉSE ÉS ELKÉSZÍTÉSE A HELYSZÍNEN

A klinikával együtt egy optikai üzlet működik, amely a recepteket és szemüvegeket elkészíti az igényeknek megfelelően, amely így közvetlenül hozzáférhetővé és megfizethetővé válik a betegek számára. A szemüveg azonnal, vagy egy-két nap alatt elkészül.

AZ ALAPÍTÓ

Dr. Judith Simon Budapesten, majd az Egyesült Államokban végezte el az orvosi egyetemet és az Egyesült Államokban lett szemész szakorvos. 2013 óta dolgozik egy kicsi, de motivált csapattal az észak-ghánai Tamale-ban. 30 éves klinikai es műtéti és klinikai tapasztalattal, valamint 15 éves gyakorlattal rendelkezik a fejlődő országokban végzett műtétek terén. Jelenleg a Tamale UDS Egyetemi Oktató Kórházban dolgozik gyakorló szemsebészként, szemész főorvosként és egyben a NCEH orvosigazgatójaként is. Dr. Simon részmunkaidős előadóként tanít még a ghánai Tamale-i Fejlesztés Tudományi Egyetemen is.

A KÖZVETLEN ELLÁTÁST VÉGZŐ SZEMÉSZETI DOLGOZÓK KÉPZÉSE

Az NCEH elkötelezett a helyi egészségügyi szolgáltatók képzése mellett. A cél, hogy fenntartható hálózatot hozzanak létre orvosok, szemészeti szakápolók, nővérek, szemészeti önkéntesek és optometristák számára, akik a jövőben saját országuk lakosságának nyújtsanak majd gondozást.

KÉPZÉSI CÉLOK TARTALMA:

Jelenleg évente 4 szemész rezidens műtéti képzésben részesül,

Évente 2 szemészeti rezidens műtéti képzése,

Évente 460 szemészeti nővér szakápoló képzése,

Évente 24 optometrista képzése,

Évente 9 optikus képzése,

Ezen túl 9 optikus tanul még az intézményben.

ELJUTÁS A „POTENCIÁLIS BETEGEKHEZ”

Észak-Ghánában nagyon magas a potenciális betegek száma, akiknek szükségük van szemészeti ellátásra, részesülhetnének a szemápolási szolgáltatásokban, de túlnyomó többségük nem ismeri a NCEH új szolgáltatásait. A szolgáltatások iránti kereslet növelése érdekében az NCEH csapata gyakran utazik vidékre, hogy azonosítsa a potenciális betegeket „potenciális ügyfeleket”, és tájékoztassa őket a klinika szolgáltatásairól, és különösen az ellátás ingyenes vagy alacsony költségeiről.

TÁRSADALMI MARKETING

A szociális marketing kampány fő célja a szolgáltatások iránti kereslet növelése az NCEH-nál. Az új szolgáltatások és fizetési struktúra tudatosításával jóval többen keresik majd az ellátást az NCEH-nál. Ezt úgy lehet elérni, hogy ennek érdekében a NCEH munkatársai rendszeresen személyes tájékoztatókat tartanak, marketing anyagokat terjesztenek a megcélzott közösségekben, és közszolgálati közleményeket (PSA) előadásokat tartanak a rádióban és a TV-ben, amelyet még mindig sokat használ Észak-Ghána helyi lakossága. A PSA-k és a közvetlen közösségi tájékoztatás információkat tartalmaz a lakosság általános egészségügyi tájékozottságának javítása érdekében. Ez segíti a látás, a táplálkozás és a vakság megelőzését, valamint fedezi az NCEH új szolgáltatásainak és kezeléseinek költségeit.

SZŰRÉS

A szürkehályog, a glaukóma, a töréshiba és más szembetegségek kéthetente rendszeresen történő szűrését Tamale-ban és Észak-Ghána vidéki közösségeiben végzik. A szűrés iskolákban, állami és privát vállalatoknál, templomokban, mecsetekben, stb folyik. Ez is kiváló alkalmat ad arra, hogy a közösségek megismerjek a NCEH szolgáltatásait.

AZ EMBEREK, A LAKOSSÁG BEVEZETÉSE A NEMZETI EGÉSZSÉGÜGYI BIZTOSÍTÁSI PROGRAMBA

Becslések szerint Észak-Ghána lakosságának több mint 50% -a még nincs bejegyezve az NHIS-be. (National Health Insurance Scheme) -nél, vagyis nincs Társadalombiztosítása. Társadalmi marketing kampányunk tájékoztatja a betegeket az egészségbiztosításra való jogosultságukról és technikai segítséget nyújt a biztosításba való belépéshez.  Ha a betegnek szemműtétre van szüksége, de nem tudja kifizetni a biztosítást (kb. 5$ évente), akkor őt még az NCEH-nál tett látogatása előtt regisztrálni fogjuk, mivel egy hónapos a várakozási idő. Ez csak akkor lép életbe, ha az NHIS jóváhagyja a NCEH-et. A regisztráció jelenleg